Binchotan houtskool

Marabú Houtskool

Briketten

Over Binchotan

Het houtskool dat in Japan wordt gebruikt, heet Binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een bijna zuivere samenstelling zorgt. En dat proef je!

 

Binchotan wordt in Japan op een prachtige traditionele manier gemaakt.

 

Het maken van Binchotan tegen de Japanse kwaliteitseisen is moeilijk. Het duurt vooral heel lang. Heel, heel, heel erg lang. Eén cyclus van het maken van zo’n vierhonderd kilo Binchotan duurt vijftien dagen. 

Binchotan houtskool heeft een prachtig koolstofpercentage van maar liefst zo’n 95 procent. Binchotan geeft geen rook, spettert niet en brandt op een constante temperatuur. In vergelijking met Marabú-houtskool is het dus eigenlijk het rustige broertje dat alles wat rustiger en netter oppakt. Deze houtskool is zeer geschikt voor bv yakatori, yakiniku en pizza's te bakken op hoge temperatuur. 

Marabú Houtskool

Marabú is Cubaans hardhout.  De Marabú houtskool wordt lokaal geproduceerd, op traditionele wijze. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, wordt in alle rust en zuiverheid uitgevoerd. Marabú behoort tot de stuiken en overwoekerd Cuba, hierdoor hoeven geen bomen gekapt te worden voor jouw BBQ moment!

 

Bij het eten van vlees (of andere bereiding van vis of groenten) proef je die rijke tropische invloeden. De houtskool is ook makkelijk te gebruiken: makkelijk aan te steken, rookt niet, blijft enorm lang branden en zorgt voor een heerlijke barbecue geur.

Met deze houtskool ben je verzekerd van een heerlijk avondje barbecueën.

Briketten

​Mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben houden van dit soort houtskoolbriketten. De ingrediënten blijven namelijk ongebruikt, tenzij je ze hier inzet. Deze houtskoolbriketten worden namelijk gemaakt uit zaagsel. Dat zorgt voor een geweldige smaaksensatie door alle verschillende soorten houtsmaken die door je lijf gieren, en is ook nog eens ecologisch. Barbecueschaamte doet er hier absoluut niet toe.