BBQ Flavour   
BBQ Flavour

Houtskool van BBQ Flavour is niet zo maar de eerste de beste houtskool.  Marijn en Fréderic, twee geboren liefhebbers van alles wat met BBQ' en en vuur te maken heeft, zijn op zoek gegaan naar het zwarte goud. Houtskool in haar puurste vorm. Deze zoektocht door de oerwouden van Vietnam en Japan heeft hun onder meer naar Binchotan Houtskool geleid. Deze houtskool wordt op traditionele zorgvuldige wijze gemaakt door authentieke Binchotanbranders. Een uitstervend beroep helaas, dus geniet er nog van zo lang als het nog kan.

Briketten

Mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben houden van deze soort houtskoolbriketten. De ingrediënten blijven namelijk ongebruikt, tenzij je ze hier inzet. Deze houtskoolbriketten worden namelijk gemaakt uit hardhout zaagsel.

Dat zorgt voor een geweldige smaaksensatie door alle verschillende soorten houtsmaken die door je lijf gieren, en is ook nog eens ecologisch. De gemiddelde brandduur van de Hexagon sawdust briketten is 3 tot wel 5 uur, afhankelijk van de temperatuur en zuurstoftoevoer. Barbecueschaamte doet er hier absoluut niet toe.

 

Meer over briketten vind je hier.

 

 

Rookhout chips

Rookhout is er om je voedsel op de barbecue extra geur, smaak en kleur te geven. Zo hebben we diverse soorten in ons assortiment. Er zijn enorm veel combinaties mogelijk, want elke soort past bij een bepaald type vis, vlees, gevogelte, kazen of groenten. Je kunt blijven proberen. Je raakt niet uitgegeten! Ons rookhout is 100% zuiver en afkomstig van onbespoten bomen. Er zullen dus geen chemicaliën vrij komen tijdens het verhitten van het hout. Het biedt een geweldige smaak, maar door de verschillende houtsoorten ook verschil in smaak en kleur sensatie.

 

Rookhout wel of niet weken?

Wanneer je het rookhout weekt in bv. water, bier of wijn dan zal je tijdens het gebruik in de BBQ een daling van je temperatuur verkrijgen. Daarnaast zal je rooksmaak intens zijn en wat stoom ontwikkelen. Rookhout is ook prima droog te gebruiken, je zal eerder een stijging van de temperatuur verkrijgen in de BBQ, een lichtere rooksmaak en er zal direct rookontwikkeling zijn.

Rookhout chuncks

Rookhout chuncks worden vaak gebruikt voor langere rooksessies in de kamado of BBQ.

In een doos zit c.a. 2,5kg aan houtblokken, dit kan wat afwijken i.v.m de grootte van de blokken en de houtsoort. De chuncks zijn zowel droog als geweekt te gebruiken. Wanneer je gerecht klaar voor consumptie is, maar je houtblok nog niet volledig opgebrand is, kun je deze doven door onder te dompelen in water tot het stopt met roken. Laten drogen, en het is weer klaar voor de volgende ronde!

Benieuwd naar welke houtsoort het beste bij jouw gerecht past? Ontdek ze hier.

 
 

Marabú

Marabú is Cubaans hardhout. De Marabú houtskool wordt lokaal geproduceerd, op traditionele wijze. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, wordt in alle rust en zuiverheid uitgevoerd. Marabú behoort tot een struiksoort en overwoekerd Cuba, hierdoor hoeven geen bomen gekapt te worden voor jouw BBQ moment! Doordat dit hardhout is, en dus een hoge dichtheid heeft, gaat het 7x langer mee dan de houtskool die je in de supermarkt koopt. Daarbij zijn er geen chemische stoffen gebruikt om het opstart proces te versnellen. Dit Kun je ruiken en proeven, en is bovendien gezonder om te gebruiken. Kies bewust en ga voor deze houtskool!

 

Meer over Marabú vind je hier.

Binchotan

De houtskool die in Japan wordt gebruikt, heet Binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een zuivere samenstelling zorgt. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, kan onder toezicht van de houtskoolbrander maar liefst twee weken lang duren. Maaaar, dan heb je ook wat en dat proef je! Want omdat binchotan geen enkele toevoegingen bevat, blijft de smaak en geur puur. Binchotan spettert niet, en heeft een zeer lage maar compacte as vorming.

Meer over Binchotan vind je hier.