BBQ Flavour   

Houtskool van BBQ Flavour is niet zo maar de eerste de beste houtskool.  Marijn en Fréderic, twee geboren liefhebbers van alles wat met BBQ' en en vuur te maken heeft, zijn op zoek gegaan naar het zwarte goud. Houtskool in haar puurste vorm. Deze zoektocht door de oerwouden van Vietnam en Japan heeft hun onder meer naar Binchotan Houtskool geleid. Deze houtskool wordt op traditionele zorgvuldige wijze gemaakt door authentieke Binchotanbranders. Een uitstervend beroep helaas, dus geniet er nog van zo lang als het nog kan.

Briketten

Mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben houden van dit soort houtskoolbriketten. De ingrediënten blijven namelijk ongebruikt, tenzij je ze hier inzet. Deze houtskoolbriketten worden namelijk gemaakt uit zaagsel. Dat zorgt voor een geweldige smaaksensatie door alle verschillende soorten houtsmaken die door je lijf gieren, en is ook nog eens ecologisch. Barbecueschaamte doet er hier absoluut niet toe. Meer over briketten vind je hier.

 

 

 
 

Marabú

Marabú is Cubaans hardhout. De Marabú houtskool wordt lokaal geproduceerd, op traditionele wijze. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, wordt in alle rust en zuiverheid uitgevoerd. Marabú behoort tot de stuiken en overwoekerd Cuba, hierdoor hoeven geen bomen gekapt te worden voor jouw BBQ moment! Meer over Marabú vind je hier.

Binchotan

De houtskool die in Japan wordt gebruikt, heet Binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een zuivere samenstelling zorgt. Het ambachtelijke proces, dat in harde termen pyrolyse heet, kan onder toezicht van de houtskoolbrander maar liefst twee weken lang duren. Maaaar, dan heb je ook wat en dat proef je! Meer over Binchotan vind je hier.

 
Rookhout

Rookshout is er om je gerecht of eten op de barbecue net die extra smaak en kleur te geven.

Er zijn enorm veel combinaties mogelijk, je kunt blijven proberen. Je raakt niet uitgegeten!

Ons rookhout is 100% zuiver en afkomstig van onbespoten bomen, de schors is verwijderd om een bittere toetst te vermijden. Welke smaak kies jij? cherry, hickory, alder, beech of oak?

Deze soorten bieden je allemaal een geweldige smaak, maar ook allemaal een andere smaak en kleur sensatie. Benieuwd welke houtsoort het beste bij jouw gerecht past? Ontdek ze hier.

Rookhout wel of niet weken?

Wanneer je het rookhout weekt in bv. water, bier of wijn dan zal je tijdens het gebruik in de BBQ een daling van je temperatuur verkrijgen. Daarnaast zal je rooksmaak intens zijn en wat stoom ontwikkelen. Rookhout is ook prima droog te gebruiken, je zal eerder een stijging van de temperatuur verkrijgen in de BBQ, een lichtere rooksmaak en er zal direct rookontwikkeling zijn. 

0